Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

29 Νοε 2011

AIDS: 10 σημεία που πρέπει να θυμόμαστε!


  1. Η πανδημία του AIDS έχει επηρεάσει όλες τις χώρες του κόσμου, ανάμεσα τους άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

  1. Το AIDS

Τζίντζερ, ginseng ή αλλιώς πιπερόριζα: Ποια τα οφέλη;


            Το ginseng όπως το ονομάζουν οι Δυτικοί και η πιπερόριζα όπως το ονομάζουν οι Έλληνες είναι ένα βότανο, το οποίο οι κινέζοι το γνωρίζουν και το χρησιμοποιούν εδώ και 2000 χρόνια ενώ εμείς το γνωρίσαμε μόλις πολύ πρόσφατα. Το τζίντζερ είναι ένα πολύτιμο βότανο με πάρα πολλές ιδιότητες και οφέλη για την υγεία. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική και ως ρόφημα, ενώ είναι χαρακτηριστικό συστατικό για την ινδική, κινέζικη και ιαπωνική κουζίνα. Ποιες ωφέλειες έχει το τζίντζερ και πολλοί θέλουν να το χαρακτηρίσουν ως το τρόφιμο του αιώνα μας;

Δυσκοιλιότητα: Μικρές και απλές λύσεις που βελτιώνουν το πρόβλημα

           Η δυσκοιλιότητα αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο δυσχεραίνει τη ζωή του πάσχοντος. Είναι ενοχλητική και προκαλεί προβλήματα τόσο στη κοινωνική ζωή όσο και στην σωματική υγεία του ατόμου. Μπορεί να προκληθεί είτε από κακή διατροφή, είτε από διάφορες καταστάσεις όπως η εγκυμοσύνη, κάποια πάθηση, οι εξαντλητικές δίαιτες ή χρήση ορισμένων φαρμάκων. Ας δούμε απλές καθημερινές λύσεις που ανακουφίζουν τον πάσχοντα από το ανεπιθύμητο πρόβλημα της δυσκοιλιότητας.

Ακατάλληλοι διατροφικοί συνδυασμοί

            Κατά καιρούς έχουμε ακούσει να λένε πολλοί ότι τρώνε φακές αλλά πάλι έχουν χαμηλό σίδηρο, πίνουν πολύ γάλα αλλά έχουν οστεοπόρωση. Είναι ανεπαρκής η διατροφική πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών στην διατροφή μας ή μήπως κάνουμε λάθος διατροφικούς συνδυασμούς;

7 Νοε 2011

EUROPA DONNA ΚΥΠΡΟΥ & ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

       Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 6 Νοεμβρίου η προγραμματισμένη εκδήλωση Τσάι & Τόμπολα, που διοργάνωσε ο σύνδεσμος EUROPA DONNA ΚΥΠΡΟΥ. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Avanti το οποίο συνέβαλε παραχωρώντας την αίθουσα για διεξαγωγή της τόμπολας.

1 Νοε 2011

Ρόδι: Το πολύτιμο.. κόκκινο φρούτο!

Το ρόδι είναι ένα φρούτο το οποίο έχει άλλοτε γλυκιά γεύση και άλλοτε λίγο ξινή και έντονο χρώμα. Το ρόδι μπορεί να καταναλωθεί στην αρχική του μορφή αλλά και ως χυμό αφού η βιομηχανία προσφέρει την απόλαυση του στο ποτήρι. το 80% περίπου του φρούτου αποτελείται από νερό ενώ το υπόλοιπο σε υδατάνθρακες και ελάχιστα σε πρωτεΐνες και λίπος.

Τι να τρώτε για να παραμείνετε όμορφοι… και αφού γεράσετε!

          Ο ισχυρότερος και σημαντικότερος παράγοντας ο οποίος ευθύνεται για το πόσο γρήγορα ή αργά γερνούν τα κύτταρα μας είναι τα γονίδια. Παρόλα αυτά υπάρχουν και διατροφικά μυστικά να βοηθήσουμε τα κύτταρα μας ώστε να τα βοηθήσουμε να παραμείνουν υγιή και σε καλή κατάσταση.

Το «βασίλειο» των βοτάνων και των μπαχαρικών

             Μία από τις αγαπημένες μου ταινίες του αμερικάνικου κινηματογράφου είναι η Ιέρεια των μπαχαρικών, ή έτσι τουλάχιστον μεταφράστηκε στα ελληνικά. Η ταινία αυτή αναφέρετε στην Ινδία και στον πολιτισμό της, στους αυστηρούς και περιοριστικούς θεσμούς της αλλά και στα πολλά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην ινδική κουζίνα. Τα μπαχαρικά και τα βότανα δεν βρίσκονται μόνο στην Ινδία και δεν χρησιμοποιούνται μόνο στην ινδική κουζίνα αλλά και στην κυπριακή. Είτε χρησιμοποιούνται στα φαγητά για περισσότερη γεύση και νοστιμιά είτε μυρωδάτα και εύγεστα ροφήματα την περίοδο του χειμώνα ο κατάλογος των μπαχαρικών και των βοτάνων είναι τεράστιος. Παρακάτω θα αναφερθούμε σε κάποιες πολύτιμες πληροφορίες ορισμένων βοτάνων και μπαχαρικών που όλοι γνωρίζουμε.