Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

2 Απρ 2012

Το «δεκάρι» της μακροζωίας

              Εάν θέλετε να παραμείνετε υγιείς και να ζήσετε όχι μόνο αρκετά αλλά και καλά χρόνια ακολουθήστε μερικές καθημερινές συμβουλές.
            1. Να περιποιείστε τον εαυτό σας. Αναμφισβήτητα το Α και το Ω
της σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας είναι η περιποίηση του εαυτού μας. Αρκούν λίγα μόνο λεπτά καθημερινά να αφιερώσουμε στον εαυτό μας για να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα.
            2. Να τρέφεστε υγιεινά. Ακόμα ένα βασικό στοιχείο διατήρησης της υγείας μας είναι η σωστή διατροφή. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή όχι μόνο μας προσφέρει ένα υγιές και όμορφο σώμα αλλά μας βοηθά στην πρόληψη διάφορων ασθενειών. Αρκεί να ακολουθούμε τη μεσογειακού τρόπου διατροφή με βάση τους υδατάνθρακες, τα φρούτα και τα λαχανικά με κύριο αντιπρόσωπο του λίπους το ελαιόλαδο.
            3. Να γυμνάζεστε. Δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος να αμφισβητεί τα πολυάριθμα οφέλη που προσφέρει η άσκηση τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία διάφορων παθήσεων εκτός από τα άμεσα αποτελέσματα της απώλειας και συντήρησης βάρους. Η άσκηση βοηθά τόσο το σώμα όσο και τον οργανισμό μας να παραμένει υγιής και βοηθά στη βελτίωση της συνολικής υγείας.
            4. Να σέβεστε τις ώρες του ύπνου. Έχουν γίνει πολλές έρευνες οι οποίες έδειξαν πόσο ευεργετικός είναι ο ύπνος όσον αφορά την υγεία. Τα οφέλη είναι πάρα πολλά τόσο στο αδυνάτισμα όσο και στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς επίσης και στην υγεία του δέρματος.
            5. Σβήστε το τσιγάρο μια για πάντα. 6 000 καρκινογόνες ουσίες σε ένα μόνο τσιγάρο! Ότι προσπαθείς να σώσεις από την ατμοσφαιρική ρύπανση, από την ακτινοβολία και από τις διάφορες ουσίες των τροφίμων τα λαμβάνεις σε μεγαλύτερο ποσοστό από το τσιγάρο. Και δεν επηρεάζει μόνο τους ενεργούς καπνιστές αλλά και τους παθητικούς.
            6. Να αρκείστε σε λίγο αλκοόλ. Το αλκοόλ δεν προσφέρει τίποτα θρεπτικό παρά μόνο άδειες θερμίδες και ζάχαρη. Εξαιρούνται βέβαια το κρασί και η μπύρα, τα οποία εξαιτίας ορισμένων συστατικών τους ωφελούν στην υγεία. Παρόλα αυτά η κατανάλωση οποιουδήποτε οινοπνευματώδους ποτού συστήνετε με μέτρο.
            7. Ποιος είπε να μην πίνετε πολύ…νερό; Δεν υπάρχει πιο ζωτικό και υγιές από την κατανάλωση ενός ποτηριού νερού αντί οτιδήποτε άλλο. Έχουν αναφερθεί επανειλημμένες φορές οι πολλές ωφέλειες του νερού στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας.
            8. Να αγχώνεστε λιγότερο. Το άγχος, και ιδιαίτερα το παθολογικό άγχος, είναι μια νοσογόνος κατάσταση για τον οργανισμό και μειώνει όχι μόνο την ποιότητα ζωής του ατόμου αλλά επηρεάζει σημαντικά την υγεία του. Το άγχος φαίνεται να προκαλεί περισσότερα προβλήματα και από τα ίδια τα προβλήματα που μπορεί να το προκαλούν.
            9. Να έχετε καλές διαπροσωπικές σχέσεις. Γενικά, είναι φανερό ότι το να έχεις καλές σχέσεις με τους ανθρώπους είτε με αυτούς που συνεργάζεσαι είτε με αυτούς που συναναστρέφεσαι αυξάνει την ποιότητα ζωής και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα αφού βρισκόμαστε σε ένα υγιές και ευχάριστο περιβάλλον.
            10. Κάντε τακτικά τσεκ απ. Δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς το γεγονός ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Πρέπει να ελέγχουμε τακτικά την αρτηριακή πίεση και να προσέχουμε το λιπιδαιμικό προφίλ και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επίσης, είναι καλό να ακολουθούμε τις οδηγίες των γιατρών και να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις, έτσι ώστε να παραμείνουμε υγιείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: