Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

29 Φεβ 2012

Πώς να «κάψετε» λίπος σε 4 βήματα!

                Σε κάθε πρόγραμμα απώλειας βάρους που ακολουθείται το σημαντικότερο είναι η απώλεια λίπους από τα λιποκύτταρα και όχι γενικά η απώλεια βάρους. Η απώλεια λίπους για να επιτευχθεί χρειάζεται οργάνωση και φυσικά προσπάθεια αλλά με απλά βήματα ο στόχος πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία!

Οξειδωτικό στρες και διατροφή

             Το οξειδωτικό στρες είναι μία κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει καταστροφή των ιστών με αποτέλεσμα την εμφάνιση χρόνιων εκφυλιστικών παθήσεων, όπως είναι ο καρκίνος. Το οξειδωτικό στρες σχετίζεται άμεσα με την παραγωγή ελεύθερων ριζών και με τους φυσικούς αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς. Όταν οι οξειδωτικοί μηχανισμοί υπερτερούν των αντίστοιχων αντιοξειδωτικών του οργανισμού τότε οι ελεύθερες ρίζες υπερβαίνουν τα φυσιολογικά όρια, με αποτέλεσμά ο οργανισμός μας να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Ποιές βιταμίνες χρειαζόμαστε;

                Οι βιταμίνες είναι ουσιώδη θρεπτικά συστατικά, τα οποία συντελούν στην ομαλή λειτουργία των διαφόρων διαδικασιών του οργανισμού μας και τα στοιχεία τα οποία φροντίζουν ώστε το σώμα μας να παραμένει υγιές. Οι βιταμίνες χωρίζονται σε υδατοδιαλυτές, δηλαδή εκείνες που μπορούν να διαλυθούν σε υγρό περιβάλλον και σε λιποδιαλυτές, δηλαδή εκείνες που μπορούν να διαλυθούν στα λίπη. Οι ανάγκες μας για  βιταμίνες διαφοροποιούνται ανάλογα με την περίοδο που διανύουμε στη ζωή μας. Έτσι, υπάρχουν περίοδοι όπου οι ανάγκες μας για μια βιταμίνη να διπλασιάζονται. Ας δούμε παρακάτω τις διάφορες καταστάσεις στη ζωή μας στις οποίες αυξάνονται οι ανάγκες μας για διάφορες βιταμίνες.

Υπάρχουν μικρόβια που είναι χρήσιμα; Φυσικά και υπάρχουν!

           Όλοι γνωρίζουμε ότι στο άκουσμα της λέξης «μικρόβια» αντιδρούμε και φοβόμαστε αφού τα έχουμε συνδέσει με διάφορες ιώσεις και κάτι που πρέπει να προσέχουμε. Όμως δεν προκαλούν όλα τα μικρόβια κακό στον οργανισμό μας. Υπάρχουν καλά και ωφέλιμα μικρόβια τα οποία βέβαια δεν φαίνονται με γυμνό μάτι αλλά είναι ευεργετικά για την υγεία μας.