Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

14 Ιουλ 2013

Κοιλιακοί και πώς να τους αποκτήσετε

  Όλοι κάνουμε κοιλιακούς αλλά λίγοι καταφέρνουν να τους αποκτήσουν. Κάποιοι λένε πως οι κοιλιακοί χτίζονται στην κουζίνα και όχι στο γυμναστήριο και αυτό είναι αληθές μέχρι ένα σημείο. Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς για να φαίνεσαι γραμμωμένος, θα πρέπει να έχεις έναν κατάλληλο όγκο μυών, κάτι που αποκτάς στο γυμναστήριο, με μια κατάλληλη αναλογία λίπους, κάτι που το καταφέρεις με την διατροφή.

   Οι κοιλιακοί είναι ένας μυς όπως όλοι οι άλλοι και με τον ίδιο τρόπο πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε. Όπως κάθε μυς έτσι και οι κοιλιακοί χρειάζονται ξεκούραση και την κατάλληλη επιβάρυνση όταν αυτή είναι απαραίτητη. Χρειάζονται σωστή τεχνική και όχι υπερβολές. Ακόμα και 10.000 κοιλιακούς να κάνεις αν δεν τους επιτρέπεις να ξεκουράζονται, δεν έχεις καλή τεχνική και σωστή διατροφή τότε δε θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

   Οι καλύτερες ασκήσεις για τους κοιλιακούς:
ροκανίσματα: Ξαπλώνουμε στο έδαφος, σηκώνουμε τα πόδια μας ορθή γωνία, τα χέρια πίσω από τον αυχένα ή σταυρωτά στο στήθος και με την εκπνοή ανεβάζουμε την ωμοπλάτη μας περίπου 10 εκ. με την εισπνοή ερχόμαστε πάλι στην αρχική μας θέση.
Πλάγια ροκανίσματα ή πλάγιοι κοιλιακοί: Όπως ακριβώς εκτελούμε τα ροκανίσματα, έτσι εκτελούμε και τους πλάγιους κοιλιακούς, με την μόνη διαφορά πως στρίβουμε ελαφρά τον κορμό μας. Προσοχή! η κίνηση όλη ξεκινά από τον κορμό και όχι από τους ώμους!
Σε αυτές τις πολύ βασικές ασκήσεις υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές όπως ροκανίσματα πάνω σε Bosu ή fitball που δυσκολεύουν την άσκηση, καθώς επίσης καλό θα ήταν σε πιο προχωρημένο επίπεδο να υπάρχει και κάποια επιβάρυνση (πχ. Βάρος να ακουμπά στο στήθος.)

   Σαφώς δεν αφήνουμε την αερόβια άσκηση έξω από το παιχνίδι γιατί μας βοηθά ώστε να ενεργοποιήσουμε όλους τους μύες μας, όπως και τής κοιλιάς και βοηθά ώστε να πετύχουμε το χαμηλό ποσοστό λίπους που είναι αναγκαίο.

   Επομένως δεν υπάρχουν μαγικά κόλπα και εύκολος τρόπος για να αποκτήσουμε κοιλιακούς. Χρειάζεται σωστά δομημένη εκγύμναση, σωστή τεχνική σε όποια άσκηση και αν κάνουμε και μια καλή ισορροπημένη διατροφή για ένα χαμηλό ποσοστό λίπους. Εάν τηρήσουμε αυτά τα τρία βασικά στοιχειά τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα τα αναμενόμενα!
www.cosmara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: