Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

11 Νοε 2013

Οι χειρότερες επιλογές για πρωινό γεύμα

Το πρωινό θεωρείται αναμφισβήτητα το κυριότερο γεύμα της ημέρας. Ο λόγος; Η σημασία του πρώτου γεύματος της ημέρας κρύβεται στο ότι ακριβώς είναι το πρώτο γεύμα μετά από πολύωρη βραδινή ασιτία. Οι επιλογές του κάθε ανθρώπου για το πώς θα ξεκινήσει την ημέρα του διαφορετικές ανάλογα με τη διάθεση, τις προτιμήσεις και τις συνήθειες του. Είναι άραγε και οι σωστές επιλογές; Παρακάτω αναφέρονται μερικές ακατάλληλες επιλογές για πρωινό.

Άδειο στομάχι. Αντιλαμβάνεστε ότι το χειρότερο που θα μπορούσατε να κάνετε τόσο στον οργανισμό όσο και στη μέρα σας είναι να μην φάτε τίποτα. Οι λόγοι είναι προφανείς μιας και η ενέργεια αλλά και η διάθεση μας εξαρτάται πολλές φορές από αυτό. Το πρωινό γεύμα δεν χρειάζεται να λαμβάνεται αμέσως  μόλις ξυπνήσετε αλλά λίγο αργότερα και σε καμία περίπτωση μην πάτε απευθείας στο μεσημεριανό.
Σκέτος καφές. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ο οργανισμός μας εναπόκειται σε μια πολύωρη ασιτία κατά τη διάρκεια του ύπνου. Έτσι, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας με τη τροφή κρατούσαμε τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος υψηλά έτσι ώστε να έχουμε ενέργεια το πρωί τα επίπεδα γλυκόζης είναι χαμηλά. Ο καφές ρίχνει ακόμα περισσότερο τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος με αποτέλεσμα αντί να «ξυπνάμε» και να έχουμε ενέργεια νιώθουμε ακόμα πιο μεγάλη ατονία.
Γλυκό..πρωινό. Ακόμα μια λανθασμένη επιλογή είναι η κατανάλωση κάποιας γλυκιάς τροφής για πρωινό, όπως είναι τα ντόνατς, τα κρουασάν, τα μπισκότα σοκολάτας κλπ. Επειδή ακριβώς τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος είναι πολύ χαμηλά έως μηδενικά η κατανάλωση μιας γλυκιάς τροφής ανεβάζει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος. Η απότομη αύξηση της γλυκόζης του αίματος συντελεί στην λιπογένεση δηλαδή την αποθήκευση λίπους στον οργανισμό. Φανταστείτε τι προκαλεί αυτό στο βάρος του σώματος αν συνδυάσετε καφέ με γλυκό!

Σνακς με σφολιάτα. Τα διάφορα αλμυρά σνακς που φτιάχνονται με σφολιάτα όπως τυρόπιτες, λουκανικόπιτες κλπ περιέχουν αρκετό λίπος εξαιτίας της παρασκευής τους. Περιέχουν υπερβολικό λάδι ή βούτυρο άρα υψηλά σε κορεσμένα λιπαρά. Τα κορεσμένα λιπαρά ευθύνονται για τα υψηλά επίπεδα. 

1 σχόλιο:

BLOGGER EXPERT είπε...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ WIDGETS ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΣΑΣ THE BEST WIDGETS FOR BLOGS