Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

1 Οκτ 2012

Προτεραιότητα για τον άντρα, η υγεία!

             Ενώ οι γυναίκες έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας να αντιμετωπίσουν όπως είναι η οστεοπόρωση, η αναιμία, ο καρκίνος του μαστού οι άντρες παρουσιάζουν τις δικές τους ανησυχίες για την υγεία.
            Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο άντρας και είναι ο πιο άμεσος κίνδυνος για την υγεία του είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Η κακή διατροφή και ιδιαίτερα η διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά οδηγεί στην αύξηση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης στο αίμα. Μακροπρόθεσμα η κακή διατροφή οδηγεί σε σκλήρυνση των τοιχωμάτων των αρτηριών και απόφραξη των αγγείων με σοβαρό κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη ζωή. Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην έκβαση των καρδιαγγειακών είναι
το κάπνισμα, η κληρονομικότητα, ο αρρύθμιστος διαβήτης και η έλλειψη σωματικής άσκησης. Συστήνεται λοιπόν ένα καλά σχεδιασμένο διατροφικό πρόγραμμα από εξειδικευμένο διατροφολόγο με όλες τις τροφές-ασπίδα για την καρδιά και αποφυγή όλως εκείνων που προκαλούν προβλήματα σε αυτήν.
            Άλλο ένα πρόβλημα υγείας που απειλεί τον άντρα και συνδέεται με το προηγούμενο είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση. Η υπέρταση αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, στηθάγχης και εγκεφαλικού. Παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την πίεση του αίματος, εκτός βέβαια από την διατροφή που έχει την καθοριστική θέση, είναι εν μέρει η κληρονομικότητα αλλά και ο τρόπος ζωής όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, το υπερβολικό βάρος και η έλλειψη σωματικής άσκησης. Η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας αλλά και η αποφυγή του επιτραπέζιου αλατιού αλλά και των τροφών με το κρυμμένο αλάτι είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την αποφυγή της υπέρτασης.
            Ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που απασχολεί ιδιαίτερα τους άντρες είναι εκείνο του καρκίνου του προστάτη. Ο καρκίνος του προστάτη είναι από τα νούμερο ένα μοιραία προβλήματα υγείας ιδιαίτερα σε άντρες ηλικίας 50 ετών και άνω. Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ότι κάποιες τροφές μπορούν να είναι ευεργετικές στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη όπως είναι για παράδειγμα η σόγια. Μια ισορροπημένη διατροφή συμπεριλαμβανομένων και ευεργετικών, σύμφωνα με έρευνες, τροφών ενάντια στον καρκίνο σε συνδυασμό με ένα υγιές βάρος και έναν υγιή τρόπο ζωής μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην έκβαση της νόσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: