Το καρπούζι δροσερό, ζουμερό, γλυκό. Το πεπόνι με ακαταμάχητο άρωμα και γλυκιά σάρκα. Είναι οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτά! Ποιά η θρεπτική αξία καθενός φρούτου και πως μπορούμε να διαλέγουμε τα.. καλά;

Το καρπούζι αποτελείται κατά 90% από νερό. Περιέχει βιταμίνη C, βήτα καροτίνη, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6, κάλιο, πολλά μέταλλα, φυτικές ίνες και λυκοπένιο (μια πολύτιμη αντιοξειδωτική ουσία). Το καρπούζι είναι παρεξηγημένο, γιατί πολλοί πιστεύουν ότι περιέχει πολλή ζάχαρη. Η αλήθεια είναι όμως ότι η περιεκτικότητά του σε ζάχαρη είναι λιγότερη από αυτήν ενός μήλου.
.jpg)
Εκτός από γλυκιά γεύση, το πεπόνι περιέχει και αυτό σημαντικές ποσότητες καλίου, βιταμίνης C και βήτα-καροτίνης, όπως και το καρπούζι. Θυμηθείτε ότι η βιταμίνη C στο πεπόνι καταστρέφεται πολύ γρήγορα όταν αυτό βρεθεί εκτεθειμένο στον αέρα, γι' αυτό μη χάνετε χρόνο αφού κόψετε το πεπόνι σας... Φάτε το γρήγορα! Η φλούδα του πεπονιού τονώνει το δέρμα (μπορείτε αν θέλετε να το δοκιμάσετε με μάσκα προσώπου!) και βοηθά στη μείωση της ακμής κατά την εφηβεία. Το μόνο αρνητικό του πεπονιού είναι ότι είναι από τα πιο δύσπεπτα φρούτα.
Για να διαλέξετε ένα καλό καρπούζι πρέπει πρώτα πρώτα να διαλέξετε ένα καρπούζι που να έχει συμμετρικό σχήμα,να είναι βαρύ για το μέγεθός του αλλά κυρίως με... το χτύπημα!
Πώς να διαλέξετε το καλύτερο πεπόνι; Με... τη μυρωδιά φυσικά!
Για να πετύχετε το πεπόνι, απλώς μυριστείτε το! Τα ώριμα πεπόνια έχουν γλυκιά οσμή και είναι βαριά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου