Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

6 Σεπ 2012

7 τροφές προτεραιότητα για την υγεία της γυναίκας

  1. Ψάρια για νεανικά…γεράματα
Τα ψάρια, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα. Τα ω3 λιπαρά οξέα είναι τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά και ανάμεσα στις πολλαπλές ιδιότητες τους είναι η πρόληψη του γήρατος τόσο του δέρματος όσο και της μνήμης. Τα ω3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, δηλαδή στη μείωση των συνθηκών σχηματισμού των ρυτίδων. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες, τα ω3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ.

  1. Πράσινο τσάι για πρόληψη του καρκίνου
Τα αντιοξειδωτικά είναι το νούμερο ένα όπλο πρόληψης και καταπολέμησης του καρκίνου. Το πράσινο τσάι ίσως, σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών, έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά από όλα σχεδόν τα τρόφιμα. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες οι οποίες είναι ουσίες που εμποδίζουν και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες αίτια της δημιουργίας καρκίνου.

  1. Γαλακτοκομικά για γερά οστά
Το ασβέστιο είναι το σημαντικότερο ιχνοστοιχείο για το σχηματισμό υγιών και γερών οστών. Ειδικά για τις γυναίκες οι οποίες απειλούνται από σχηματισμό οστεοπόρωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταναλώνονται καθημερινά τροφές πλούσιες σε ασβέστιο όπως είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Για την απαιτούμενη πρόσληψη των ημερήσιων αναγκών ασβεστίου επιτυγχάνεται με την κατανάλωση τουλάχιστον 3 μερίδων γαλατκοκομικών.

  1. Βιταμίνη C για λαμπερό δέρμα
Η βιταμίνη C ανάμεσα στις διάφορες ιδιότητες της που έχει σαν βιταμίνη συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της όψης του δέρματος. Η βιταμίνη C περιέχεται στο πορτοκάλι και γενικά στα εσπεριδοειδή, στο ακτινίδιο, στο κραμπί, στο μαϊντανό και στην πράσινη πιπεριά. Τα τρόφιμα αυτά βοηθούν το δέρμα να δείχνει πιο λαμπερό και όμορφο συμβάλλοντας παράλληλα στην αντοχή του στις ελεύθερες ρίζες, αφού η βιταμίνη C συν των άλλων έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

  1. Κεφίρ για ενίσχυση της καλής χλωρίδας του εντέρου
Το κεφίρ κοινώς το ξινόγαλο είναι ένα πολύ ωφέλιμο ρόφημα. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε προβιοτικά, δηλαδή ωφέλιμους μικροοργανισμούς, συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της καλής χλωρίδας του εντέρου. Η χλωρίδα του εντέρου, οι φιλικοί μια χρήσιμοι μικροοργανισμοί του εντέρου, διαταράσσετε από διάφορους παράγοντες π.χ. αντιβιοτικά με αποτέλεσμα να μειώνεται η δράση τους.

  1. Χυμός μήλου για τις ουρολοιμώξεις
Η λαϊκή ρύση λέει ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα και αυτό ισχύει και για τη περίπτωση των ουρολοιμώξεων. Ο χυμός μήλου σύμφωνα με επιστημονικές ενδείξεις συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων στα αρχικά τους στάδια, εφόσον καταπολεμούνται τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την μόλυνση.

  1. Βρώμη για καλή λειτουργία του εντέρου
Η βρώμη είναι μια πολύ ωφέλιμη τροφή και εκτός από την πλούσια αντιοξειδωτική της δράση είναι τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι άπεπτες θρεπτικές ουσίες οι οποίες συμβάλλουν στην έμμεση πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου βελτιώνοντας άμεσα την καλή λειτουργία του. Η κατανάλωση βρώμης με παράλληλη κατανάλωση αρκετών υγρών βοηθούν στη βελτίωση της δυσκοιλιότητας των μελλοντικών προβλημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: