Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

22 Σεπ 2012

Συμβουλές για να αποφύγετε το hangover!

Μία έξοδος με καλή παρέα και ποτό μπορεί να μας προσφέρει την ευχαρίστηση της κοινωνικής επαφής και της διασκέδασης. Τι γίνεται όμως όταν το παρακάνουμε και την επομένη της εξόδου μας βγαίνει ξινό; Αρκετοί είναι αυτοί που τους  ̏πιάνει˝ εύκολα το ποτό και πολλοί οι οποίοι πίνουν λίγο παραπάνω, με αποτέλεσμα το πρωινό ξύπνημα να είναι δυσβάστακτο και ενοχλητικό. Τι μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να γλιτώσουμε από τα ανεπιθύμητα συμπτώματα του λεγόμενου hangover;
·         Η παράλληλη κατανάλωση φαγητού μαζί με το ποτό είναι μια καλή λύση για να εμποδίσουμε την γρήγορη και απότομη απορρόφηση του αλκοόλ. Συνήθως, χρήσιμα μπορούν να φανούν τα λιπαρά σνακ, όπως οι ξηροί καρποί, που συνοδεύουν πολλές φορές το σερβίρισμα ενός ποτού. Βέβαια, συστήνετε μέτρο στην κατανάλωση των ξηρών καρπών γιατί μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους.
·         Πιείτε νερό τόσο κατά τη διάρκεια κατανάλωσης του ποτού όσο και πριν ξαπλώσετε να κοιμηθείτε. Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό με αποτέλεσμα να νιώθουμε άσχημα την επόμενη ημέρα που θα ξυπνήσουμε.
·         Αναγνωρίστε ποια ποτά ενοχοποιούνται για το δικό σας.. μεθύσι και καταναλώστε τα σε μικρές ποσότητες. Επίσης, προσέξτε τα ποτά τα οποία συνδυάζονται με ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη, όπως οι χυμοί και τα αναψυκτικά, επειδή εκείνα μας οδηγούν ευκολότερα στη μέθη.
·         Την επόμενη μέρα ακολουθήστε μια ελαφριά διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και αποφύγετε τα πολύ λιπαρά και βαριά φαγητά. Εννοείτε ότι αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ ενώ αυξήστε την πρόσληψη υγρών όπως νερό και φρέσκοι χυμοί φρούτων ή λαχανικών.
Βέβαια, η καλύτερη λύση είναι να αποφύγουμε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και την κατάχρηση του, ιδιαίτερα τις γιορτές. Παρόλα αυτά, μια κατανάλωση με μέτρο θεωρείται η ιδανικότερη λύση για να απολαμβάνουμε το ποτό και την παρέα αλλά και να ..τα θυμόμαστε την άλλη μέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: