Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

4 Νοε 2012

Δίαιτα ΣΤΟΠ! Οι υγιεινές συνήθειες που θα σε κρατήσουν σε φόρμα

                 Η δίαιτα είναι μια διαδικασία κατά την οποία χρειάζεται σωστός προγραμματισμός, καθοδήγηση και αρκετή υπομονή. Κάποιοι ‘το έχουν’ και μπαίνουν στη διαδικασία του προγράμματος απώλειας βάρους, κάποιοι άλλοι όμως απλά.. δεν το έχουν! Υπάρχουν κάποιες υγιεινές συνήθειες τις οποίες αν τις εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα θα φέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα χωρίς να μπείτε στη διαδικασία της δίαιτας.
Προσοχή στο αλκοόλ
Το αλκοόλ είναι αναπόφευκτα κομμάτι της ζωής των αντρών. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αποφευχθεί εντελώς αλλά νομίζω πως είναι εύκολο να περιοριστεί η υψηλή κατανάλωση του. Παραμείνετε λοιπόν πιστοί στις επιτρεπόμενες 2 μερίδες αλκοόλ και αποφύγετε όσο γίνετε το μεθύσι, εξάλλου καμία γυναίκα δεν ελκύετε από.. έναν μεθυσμένο άντρα! Επίσης, μειώστε την συχνότητα κατανάλωσης του μέσα στην εβδομάδα και επιλέξτε κάποιο ποτό με λιγότερο αλκοόλ όπως είναι η μπύρα.

Προσοχή στα ‘κακά’ λιπαρά
Είναι καλό να αποφύγετε τα κορεσμένα λιπαρά που περιέχονται στο βούτυρο, βγάζετε πάντα το λίπος από το κοτόπουλο και περιορίστε στο ελάχιστο τα τηγανιτά φαγητά. Προτιμήστε τα ωφέλιμα καλά ακόρεστα λιπαρά οξέα που ωφελούν την καρδιά. Επιλέξτε ψάρια, ξηρούς καρπούς σε συγκεκριμένη ποσότητα και προτιμήστε το ελαιόλαδο στα φαγητά και τις σαλάτες σας.

Προσοχή στα αναψυκτικά
Τα αναψυκτικά είναι μια πηγή κενών θερμίδων, δηλαδή προσφέρουν στον οργανισμό μας θερμίδες χωρίς όμως καμία θρεπτική αξία. Τα περισσότερα από αυτά είναι πλούσια σε ζάχαρη, περιέχουν καφεΐνη και δεν ενυδατώνουν καθόλου τον οργανισμό. Γενικά, τα αναψυκτικά δεν προσφέρουν τίποτα ωφέλιμο στον οργανισμό μας γι’ αυτό περιορίστε την κατανάλωση του.

Τρώτε πάντα πρωινό
Όταν ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό εμποδίζετε τον εαυτό σας από το να λυσάξει της πείνας αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να επιλέξει ανθυγιεινά σνακ. Επίσης, εξοπλίζετε τον οργανισμό σας με ενέργεια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας για να ανταπεξέλθει στις ημερήσιες υποχρεώσεις σας.

Μην παραλείπετε γεύματα
Το ένα γεύμα την ημέρα είναι ότι πιο κακό μπορείς να κάνεις στο μεταβολισμό σου και αντίστοιχα στο βάρος του σώματος σου. Η αφαγία μειώνει το βασικό μεταβολισμό με αποτέλεσμα να αποθηκεύετε όλο και ευκολότερα λίπος στο σώμα μας. Καλό είναι τα γεύματα μας να μοιράζονται μέσα στην ημέρα σαν 3 βασικά γεύματα και τρία μικρά ενδιάμεσα.

Ναι στα φρούτα και τα λαχανικά
Γενικά, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι υγιεινά σνακ ή συνοδευτικά των τροφίμων και προσφέρουν στον οργανισμό μας λίγες θερμίδες και πολλές βιταμίνες. Επιπλέον, μας χορταίνουν και εμποδίζουν την υπερβολική κατανάλωση τροφής που οδηγεί μακροπρόθεσμα στην αύξηση βάρους.

Ναι στην άσκηση
Η άσκηση είναι ευρέως γνωστό ότι έχει αμέτρητα οφέλη ένα από τα οποία είναι η απώλεια βάρους αλλά και η συντήρηση του. οποιασδήποτε μορφής άσκηση πέρα από αυτήν του γυμναστηρίου μπορεί να μας προσφέρει μακροπρόθεσμα ένα υγιές και ιδανικό βάρος.

Ναι στο νερό
Θα το διαβάσεις παντού και θα σου το πούνε όλοι! Δέκα με δώδεκα ποτήρια νερό (1-1,5lit) την ημέρα βοηθάει την ενυδάτωση του οργανισμού, την αποτοξίνωση του και μακροπρόθεσμα μια θετική επίδραση στο μεταβολισμό.

            Απλοί καθημερινοί τρόποι που δεν νομίζω να μην μπορείτε ,αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από εσάς να εντάξετε στην καθημερινότητα σας. Τα αποτελέσματα δεν θα είναι εμφανή πολύ σύντομα αλλά μακροπρόθεσμα θα βελτιώσει πολύ τόσο την εικόνα του σώματος σας όσο και την κατάσταση της υγείας σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: