Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

9 Φεβ 2013

Το δείπνο των ερωτευμένων μπορεί να είναι και θρεπτικό!

Το να κάνεις ένα όμορφο δώρο στον ή στην αγαπημένη σου για την ημέρα των ερωτευμένων είναι ότι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις. Ένα δείπνο για παράδειγμα θα προσφέρει στο ζευγάρι όχι μόνο ευχαρίστηση αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά. Λίγο σολομό, ένα καλό κρασάκι ως κυρίως και λίγες φράουλες με σοκολάτα ως επιδόρπιο προσφέρει σε εμάς και στον σύντροφο μας όχι μόνο ευχαρίστηση αλλά και στον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά.

Ο σολομός θα μπορούσε να αποτελέσει ένα υπέροχο γκουρμέ γεύμα συνδυασμένο με διάφορα λαχανικά ή ακόμα και ως συνοδευτικό με το ποτό. Ο σολομός θεωρείται ακριβό ψάρι αλλά περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως τα ω3 λιπαρά οξέα, τις βιταμίνες νιασίνη, ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ, D και τα ιχνοστοιχεία σελήνιο και φώσφορο. Οι ευεργετικές ιδιότητες του σολομού επιδρούν στο δέρμα όπου το κάνουν πιο υγιές, στο ανοσοποιητικό σύστημα όπου το ενδυναμώνουν, για γερή καρδιά χωρίς καρδιαγγειακά νοσήματα και διαυγές νου χωρίς καταθλιπτικά επεισόδια.

Το κρασί είτε λευκό είτε κόκκινο είναι ιδιαίτερα γευστικό και απολαυστικό συνοδευτικό κάθε γεύματος και κάθε περίστασης. Εκτός από το μεθυστικό του άρωμα και την πλούσια γεύση το κρασί προσφέρει και υγεία. Συμβάλλει στη μείωση των καρδιαγγειακών επεισοδίων, μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα, του προστάτη και του άνω πεπτικού συστήματος, βελτιώνει τξ στομαχική λειτουργία, εμποδίζει τη δημιουργία χολόλιθων, διευκολύνει τη κυκλοφορία του αίματος, δρα ως αντιφλεγμονώδες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι αναμφισβήτητα ένα ποτό που προσφέρει ευεξία, μακροζωία και καλή ποιότητα ζωής οπότε προσθέστε το στο τραπέζι σας.

Οι φράουλες αν και είναι εκτός εποχής του χειμώνα μπορείς να προμηθευτείς εκείνες του θερμοκηπίου οι οποίες είναι εξίσου καλές και γευστικές. Ο κόκκινος γευστικός πειρασμός διαθέτει το χρώμα του πάθους, γλυκιά διαπεραστική γεύση και ζουμερή ομορφιά αλλά και πολύτιμα ευεργετικά συστατικά στον οργανισμό. Περιέχει βιταμίνες Α, Ε και C (συγκεκριμένα 1 χούφτα φράουλες προσφέρει την ημερήσια κάλυψη σε βιτ. C) όπως επίσης ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο σελήνιο και τις αντιοξειδωτικές ουσίες τις τανίνες. Δρα σημαντικά σε όσους πάσχουν από ρευματισμούς, χολή, δυσκοιλιότητα, αναιμία και υπέρταση. Δρα επίσης καθαρτικά, διουρητικά και βοηθά στην αποβολή των τοξινών του οργανισμού. Διαθέτει επίσης καλλυντική δράση εφόσον τονώνει την επιδερμίδα και την κάνει όμορφη και σφριγηλή.

Η σοκολάτα είναι το απόλυτο τρόφιμο συνδυασμένο με το πάθος και την απόλαυση, ιδανικό δώρο για κάθε περίσταση και ιδιαίτερα για τους ερωτευμένους. Ιδιαίτερα η μαύρη σοκολάτα, εννοώντας εκείνη με περιεκτικότητα σε κακάο περισσότερη από το 70%, χαμηλώνει την ψηλή πίεση, δρα κατά του πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων εξαιτίας των πλούσιων αντιοξειδωτικών της ουσιών και συμβάλλει στη μακροβιότητα. Η μαύρη σοκολάτα δεν περιέχει χοληστερόλη, έχει λιγότερη καφεΐνη από ένα φλιτζάνι καφέ και περισσότερες πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες) από το τσάι, το κρασί, τα φρούτα και τα λαχανικά!

Οργανωθείτε λοιπόν για την ημέρα των ερωτευμένων και ετοιμάστε ένα απολαυστικό και θρεπτικό δείπνο στον ή στην αγαπημένη σας και προσφέρετε στους εαυτούς σας ένα πολύτιμο δώρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: