Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

6 Οκτ 2013

Παιδί και παχυσαρκία: Πως θα το βοηθήσετε να βελτιώσει την υγεία του

     
                Οι εποχές πλέον άλλαξαν ριζικά και τα παχύσαρκα παιδιά ολοένα και πληθαίνουν παρόλο που ζούμε σε ένα τόπο προικισμένο με τις ελιές, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, το κρασί. Μερικά βασικά συστατικά της μεσογειακής δίαιτας, μιας διατροφής παγκοσμίου φήμης και δυσεύρετης στου δυτικού τύπου κοινωνίες.
Δυστυχώς η παχυσαρκία και η κακή διατροφή οδηγούν σε υψηλά ποσοστά κακής χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, σακχάρου και αρτηριακής πίεσης ακόμα και στα παιδιά! Υπάρχουν διάφοροι απλοί τρόποι να καθοδηγήσουμε τα παιδιά μας και να τα βοηθήσουμε τονίζοντας αρχικά ότι δίαιτα στα παιδιά απαγορεύετε αυστηρά. Τα παιδιά βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης και έχουν ανάγκη από περισσότερα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες από ότι εμείς οι ενήλικες. Ας δούμε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για τους γονείς:


Εκπαίδευση από μικρή ηλικία
Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε από πολύ μικρή ηλικία στα παιδιά μας απλούς κανόνες υγιεινής διατροφής αν και πολλά νηπιαγωγεία πλέον εντάσσουν ειδικά προγράμματα διατροφής στη διδασκαλία τους. Υπάρχουν διάφορα παιδικά βιβλία στην αγορά όπου παρουσιάζουν με απλά λόγια και εικόνες τη σωστή διατροφή.

Υγιεινή διατροφή
Είναι καλό τα παιδιά, όσο γίνεται , να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή και να περιορίσουν στο ελάχιστο την κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ. Μπορεί η διατροφή στο σχολείο να μην μπορεί να είναι ελεγχόμενη αλλά η διατροφή στο σπίτι επιβάλλεται να είναι σωστή και να παρέχει στα παιδιά όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη τους.

Δώστε εσείς το παράδειγμα
Είναι γνωστό πως τα παιδιά μιμούνται τις συνήθειες των μεγάλων. Οι γονείς ας εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία και να τρεφόμαστε υγιεινά δίνοντας το σωστό παράδειγμα στα παιδιά μας. Να θυμάστε ότι η διατροφή του παιδιού μας είναι ο καθρέφτης της δικής μας.

Άσκηση

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται εφόσον άσκηση δεν είναι μόνο ο αθλητισμός αλλά είναι και ο χορός, το καράτε ή ακόμα και το παιχνίδι στην αυλή. Είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος να γυμναστούν τα παιδιά χωρίς να βαριούνται και χωρίς να νιώθουν αναγκασμένοι να το κάνουν. 

1 σχόλιο:

Petros είπε...

To To Tonotil Plus είναι ιδανικό εκτός από νέους και για παιδιά!