Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

14 Οκτ 2013

Μάχη κατά των περιττών κιλών: Αιώνιος πονοκέφαλος

           
                Τα σύγχρονα κοινωνικά πρότυπα όσον αφορά το «ιδανικό» βάρος έχουν οδηγήσει τους περισσότερους ανθρώπους να ζουν με ένα μόνιμο άγχος όσον αφορά την απώλεια βάρους. Ο συνεχώς βομβαρδισμός και ο κοινωνικός ρατσισμός για το πρότυπο σώματος που θα πρέπει να έχεις για να είσαι αρεστός μας έχει οδηγήσει σε λανθασμένους και μη ασφαλείς τρόπους απώλειας βάρους.
            Αρχικά, ο κύριος στόχος μας σε κάθε προσπάθεια θα πρέπει να είναι η επίτευξη ενός υγιούς βάρους σύμφωνα με το σωματότυπο μας αλλά κυρίως σύμφωνα με την κατάσταση της υγείας μας. Το κίνητρο για απώλεια βάρους είναι η βελτίωση ή η διατήρηση της υγείας του οργανισμού μας παρά τα κοινωνικά πρότυπα!
            Το άγχος και την σύγχυση που μας προκαλεί όλη αυτή η κατάσταση μας κάνει συχνά θύματα της ίδιας μας της υπερβολής αλλά και των επιτήδειων που στόχο έχουν το οικονομικό όφελος. Έτσι, οδηγούμαστε σε ακραίες προσπάθειες απώλειας βάρους με κίνδυνο την υγεία μας.
            Πολλές είναι οι ανυπόστατες θεωρίες για «μαγικά» τα οποία μειώνουν το σωματικό βάρος. Συχνά ακούμε για τρόφιμα χαμηλά σε λιπαρά ή ζάχαρη και τροφές που «καίουν» τα λίπη. Τα μεν πρώτα μπορεί όντως τα συγκεκριμένα τρόφιμα να είναι χαμηλά σε λιπαρά ή σε ζάχαρη αλλά να θυμάστε πάντα ότι όταν λείπει ένα συστατικό από ένα τρόφιμο, για να παραμείνει θελκτικό προς κατανάλωση, προστίθεται κάποιο άλλο. Για παράδειγμα, όταν ένα τρόφιμο είναι χαμηλό σε λιπαρά προστίθεται σε αυτό είτε περισσότερη ζάχαρη είτε περισσότερο αλάτι για να καλυτερεύσει η γεύση του.
            Στην προσπάθεια μας για απώλεια βάρους πέφτουμε συχνά στην παγίδα των light προϊόντων. Τα light προϊόντα φυσικά και μπορούν να μας βοηθήσουν σημαντικά στην προσπάθεια μας αλλά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα τρώμε ανεξέλεγκτα. Επειδή πιστεύουμε ότι ένα τρόφιμο είναι χαμηλό σε λίπος ή χαμηλό σε ζάχαρη οδηγούμαστε στην υπερκατανάλωση αυτών των προϊόντων με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από εκείνες των αντίστοιχων συμβατικών τους.

            Επίσης, γινόμαστε θύματα κάποιων επιτήδειων οι οποίοι έχοντας στόχο την οικονομική τους ανέλιξη γεμίζουν την αγορά με διάφορα σκευάσματα «μαγικά» εφόσον υπόσχονται γρήγορη και..ανώδυνη απώλεια βάρους. Να ξέρετε ότι όλα αυτά τα σκευάσματα (ροφήματα, χάπια κλπ) οδηγούν τον οργανισμό μας σε αβιταμίνωση. Αν είναι δυνατόν, κάθε μορφωμένος και μη άνθρωπος ο οποίος κατέχει λίγο μυαλό μπορεί να καταλάβει ότι τίποτε στη ζωή δεν γίνετε χωρίς προσπάθεια. Γιατί; Επειδή απλά δεν μπορούμε να κυριαρχήσουμε τα πάθη μας και τρώμε χωρίς μέτρο και οργάνωση και επειδή βαριόμαστε να γυμναστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: