Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

29 Μαρ 2011

Μηλόπιτα με χαμηλά λιπαρά

Συνταγή για 8 μερίδες


Υλικά:
  • Ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. κοινό αλεύρι
  • 125γρ μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι κανέλα
  • 70ml νερό
  • 1κ.γ. βανίλια
  • 1,5kg ξινόμηλα ξεφλουδισμένα, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά χυμός λεμονιού
  • ¼ φλιτζ. σιρόπι

Εκτέλεση:
1. Ζεστάνετε το φούρνο στους 180ο C. Αλείψτε ελαφρά με ελαιόλαδο μία στρογγυλή φόρμα. Κοκκινίστε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ, προσθέστε τη μαργαρίνη και τρίψτε τη με τα δάκτυλα σας. Προσθέστε τη ζάχαρη και ½ κουταλάκι κανέλα. Ανοίξτε λακούβα στη μέση και ρίξτε νερό. Ανακατώστε ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Μαζέψτε τη ζύμη σε μπάλα και βάλτε τη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Πατήστε τη σε σχήμα δίσκου, τυλίξτε τη με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 min.
2. Βάλτε σε μία κατσαρόλα τα μήλα, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και καλύψτε με νερό. Αφήστε να πάρουν μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 min.
3. Ανοίξτε τα 2/3 της ζύμης ανάμεσα σε φύλλα χαρτιού για φούρνο. Βγάλτε τη ζύμη στη φόρμα αφήνοντας να προεξέχει στις άκρες της. Καλύψτε τη ζύμη με χαρτί φούρνου και ψήστε για 10 min. Έτσι θα μισοψηθεί η ζύμη και θα μείνει τραγανή χωρίς να λασπώσει από την υγρή γέμιση. Αφαιρέστε το χαρτί.
4. Στραγγίστε τα μήλα, προσθέστε 2 κουταλιές σιρόπι και την υπόλοιπη κανέλα, ανακατώστε και γεμίστε τη ζύμη.
5. Ανοίξτε την υπόλοιπη ζύμη ανάμεσα σε φύλλα χαρτιού για φούρνο. Αλείψτε με λίγο νερό τις άκρες της ζύμης που είναι στη φόρμα και σκεπάστε με την υπόλοιπη ζύμη. Κόψτε τη γύρω γύρω και κολλήστε τις άκρες. Ανοίξτε δύο χαρακιές στην επιφάνεια για να φεύγει ο ατμός. Αναμείξτε το υπόλοιπο σιρόπι με 2 κουταλιές νερό και αλείψτε την επιφάνεια. Ψήστε για περίπου 30 min ώσπου να ροδίσει η ζύμη.

Ανά μερίδα: 270kcal, 5γρ πρωτεΐνες, 6,5γρ λίπος, 49γρ υδατάνθρακες

Δεν υπάρχουν σχόλια: