Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

23 Αυγ 2011

Μύθοι για το αδυνάτισμα: Υπάρχουν και τους καταρρίπτουμε!

Καθημερινά σε όλο τον κόσμο ξοδεύονται πάρα πολλά λεφτά σε διάφορες μεθόδους αδυνατίσματος για γρήγορη απώλεια τοπικού βάρους. Αυτό δεν είναι εφικτό και ότι υπόσχονται όλα τα προϊόντα αδυνατίσματος (κρέμες, ζώνες, φόρμες, μηχανήματα) δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και καμία επιστημονική απόδειξη. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι χωρίς σωστή διατροφή και άσκηση δεν χάνεται λίπος από συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Ας δούμε ποιές μέθοδοι κυκλοφορούν στην αγορά και ας καταργήσουμε μερικούς.. μύθους!
Σάουνα
Πολλοί ακόμα πιστεύουν ότι ο χαμένος ιδρώτας από την γυμναστική ή την σάουνα είναι λίπος. Όχι, δεν είναι λίπος αγαπητοί μου αυτό που χάνεται! Είναι νερό μαζί με τοξίνες και διάφορα μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Από τη μία είναι καλό να ιδρώνουμε γιατί αποβάλλονται από το σώμα μας τοξικές για τον οργανισμό μας ουσίες αλλά από την άλλη είναι ουτοπία να νομίζουμε ότι όσο περισσότερο ιδρώνουμε τόσο περισσότερο λίπος χάνουμε. Μόνο η άσκηση κινητοποιεί το αποθηκευμένο λίπος από το σώμα μας αφού το χρησιμοποιεί σαν ενέργεια για να φέρει εις πέρας την προσπάθεια που ασκεί το σώμα μας για να τρέξει ή να εκτελέσει συγκεκριμένη άσκηση.
Κρέμες
Κυκλοφορούν πολλές κρέμες αδυνατίσματος που υπόσχονται απώλεια βάρους από την κοιλιά αλλά και την περιφέρεια. Καμία ουσία δεν μπορεί να εισχωρήσει μέσα από το δέρμα για να φτάσει στο λιπώδη ιστό. Το λίπος δεν είναι τίποτε άλλο από λιποκύτταρα τα οποία μεγαλώνουν με την υπερβολική πρόσληψη ενέργειας και μικραίνουν με αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας. Ο αριθμός των λιποκυττάρων δεν ελαττώνεται παρά μόνο αυξομειώνεται ο όγκος τους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ακυρώνουμε τις κρέμες οι οποίες περιποιούνται το δέρμα μας και το κάνουν να δείχνει ομορφότερο, λαμπερότερο και πιο υγιές.
Πλαστικές φόρμες
Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, το λίπος δεν περιέχει νερό και δεν μπορεί να φύγει από το δέρμα υπό τη μορφή του νερού. Το μόνο που επιτυγχάνεται είναι απώλεια νερού και ηλεκτρολυτών με τον ιδρώτα με κίνδυνο την αφυδάτωση του οργανισμού κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης.
Μηχανήματα για αδυνάτισμα
Τα μηχανήματα αυτά υπόσχονται απώλεια βάρους ισχυριζόμενοι σε μια επιστημονική αρχή που είναι σωστή που όμως τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα δεν είναι σωστά. Στηρίζονται στην εφίδρωση και την απώλεια νερού αλλά όπως εξηγήσαμε το λίπος δεν φεύγει μέσω του νερού.
            Επαναλαμβάνω και τονίζω ότι οι μόνοι αποτελεσματικοί και υγιείς τρόποι απώλειας λίπους και συνεπώς βάρους είναι μόνο η σωστή διατροφή και άσκηση. Οπότε, να τρέφεστε υγιεινά και βάλτε άσκηση στη ζωή σας με κάθε δυνατό τρόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: