Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

28 Αυγ 2011

Οφέλη και σημασία της άσκησης

Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα που γυμνάζονται ή γενικά ακολουθούν ένα πιο δραστήριο τρόπο ζωής έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκα και κινδυνεύουν σε μικρότερο βαθμό από διάφορα προβλήματα υγείας. Πολλά είναι τα οφέλη της άσκησης τόσο στη σωματική όσο και τη ψυχική υγεία του ατόμου.
            Ιδανική θεωρείται η άσκηση στην απώλεια βάρους. Η γυμναστική σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή αυξάνει το αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας και ευνοεί την κατανάλωση λίπους. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η άσκηση ενεργοποιεί την καύση του λίπους και μετά το τέλος της σε κατάσταση ηρεμίας.
Η διατροφή απώλειας βάρους επιτυγχάνει μείωση του σωματικού λίπους με ελάχιστες φυσιολογικές απώλειες μυϊκού ιστού. Οπότε σε συνδυασμό με την άσκηση επιτυγχάνουμε απώλεια λίπους διατηρώντας τη μυϊκή μάζα αλλά και αυξάνοντας τη σε ειδικές περιπτώσεις με θετική επίδραση στο βασικό μεταβολισμό.
Η συστηματική άσκηση συμβάλλει, επίσης, στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης προβλημάτων υγείας. Η γυμναστική αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη εμποδίζοντας στην εμφάνιση διαβήτη, αυξάνει την «καλή» HDL χοληστερόλη, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και τα τριγλυκερίδια στο αίμα εμποδίζοντας έτσι την εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Έχει παρατηρηθεί έλεγχος της όρεξης σε περιόδους όπου γυμνάζεται ένα άτομο αλλά και ασυνείδητη επιλογή πιο υγιεινών τροφών. Η διάθεση αλλάζει και αλλάζουν και οι διατροφικές συνήθειες για μεγαλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους αλλά και τη βελτίωση της υγείας.
Γενικά, η άσκηση βελτιώνει τη φυσική κατάσταση του ατόμου που γυμνάζεται, περιορίζει το άγχος και τα καταθλιπτικά επεισόδια. Επιπλέον, αυξάνει την λειτουργική και πνευματική ικανότητα και προάγει την καλυτέρευση της ψυχολογικής κατάστασης αυτού που γυμνάζεται, βελτιώνοντας ακόμα και την αυτοπεποίθηση και τη θετική διάθεση του ατόμου.
Αυτά και πολλά άλλα είναι τα οφέλη της άσκησης που ο μόνος τρόπος για να τα ανακαλύψετε είναι να γυμναστείτε. Ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, λοιπόν, δοκιμάστε το πάντα πετυχαίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: