Τα άπαχα κρέατα είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, όπως είναι
το στήθος κοτόπουλο, η γαλοπούλα και το ψάρι. Επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη έχουν και τα προϊόντα σόγιας, όπως το γάλα. Η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για την πέψη, οπότε και θερμίδες, και μας κρατάει χορτάτους περισσότερη ώρα σε σχέση με τους υδατάνθρακες.
- Σαλάτες
Οι φρέσκες σαλάτες είτε ζεστές είτε κρύες είναι ιδανικές επιλογές για συνοδευτικό σε κάθε μας γεύμα αλλά και ως κύριο γεύμα. Είναι χορταστικές λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, ενυδατώνουν αφού περιέχουν νερό, είναι χαμηλές σε θερμίδες και πλούσιες σε βιταμίνες. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη ποσότητα του ελαιολάδου που προστίθεται στις σαλάτες όπως επίσης και στις σως που συχνά συνοδεύονται ιδιαίτερα εάν τις αγοράζουμε απ’ έξω.
Οι υδατάνθρακες γενικότερα αυξάνουν την περιεκτικότητα του αίματος σε γλυκόζη. Η απότομη αύξηση της γλυκόζης του αίματος οδηγεί τον οργανισμό μας στη λιπογένεση, δηλαδή την δημιουργία και αποθήκευση του λίπους. Υπάρχουν τρόφιμα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, δηλαδή αυτά τα οποία αυξάνουν απότομα τη γλυκόζη του αίματος και χαμηλού τα οποία καθυστερείται η απελευθέρωση της γλυκόζης. Τρόφιμα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη είναι η ζάχαρη, το λευκό ψωμί, η πατάτα, τα λευκά μακαρόνια κλπ, ενώ τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι τα δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως, το γιαούρτι, το γάλα, τα φασόλια, οι φακές, το μήλο κλπ
- Άπαχο γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι ένα τρόφιμο το οποίο περιέχει πρωτεΐνη, η οποία όπως έχουμε αναφέρει καίει περισσότερες θερμίδες στη διαδικασία πέψης της. Είναι εύκολο και υγιεινό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας και διάφορες έρευνες έδειξαν ότι τα άπαχα γαλακτοκομικά συντελούν στην απώλεια βάρους.
- Ξηροί καρποί

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου