Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

30 Αυγ 2011

5 τροφές για «επίπεδη» κοιλιά

  1. Άπαχη πρωτεΐνη
Τα άπαχα κρέατα είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, όπως είναι
το στήθος κοτόπουλο, η γαλοπούλα και το ψάρι. Επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη έχουν και τα προϊόντα σόγιας, όπως το γάλα. Η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για την πέψη, οπότε και θερμίδες, και μας κρατάει χορτάτους περισσότερη ώρα σε σχέση με τους υδατάνθρακες.
  1. Σαλάτες
Οι φρέσκες σαλάτες είτε ζεστές είτε κρύες είναι ιδανικές επιλογές για συνοδευτικό σε κάθε μας γεύμα αλλά και ως κύριο γεύμα. Είναι χορταστικές λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, ενυδατώνουν αφού περιέχουν νερό, είναι χαμηλές σε θερμίδες και πλούσιες σε βιταμίνες. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη ποσότητα του ελαιολάδου που προστίθεται στις σαλάτες όπως επίσης και στις σως που συχνά συνοδεύονται ιδιαίτερα εάν τις αγοράζουμε απ’ έξω.
  1. Υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
Οι υδατάνθρακες γενικότερα αυξάνουν την περιεκτικότητα του αίματος σε γλυκόζη. Η απότομη αύξηση της γλυκόζης του αίματος οδηγεί τον οργανισμό μας στη λιπογένεση, δηλαδή την δημιουργία και αποθήκευση του λίπους. Υπάρχουν τρόφιμα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, δηλαδή αυτά τα οποία αυξάνουν απότομα τη γλυκόζη του αίματος και χαμηλού τα οποία καθυστερείται η απελευθέρωση της γλυκόζης. Τρόφιμα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη είναι η ζάχαρη, το λευκό ψωμί, η πατάτα, τα λευκά μακαρόνια κλπ, ενώ τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι τα δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως, το γιαούρτι, το γάλα, τα φασόλια, οι φακές, το μήλο κλπ
  1. Άπαχο γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι ένα τρόφιμο το οποίο περιέχει πρωτεΐνη, η οποία όπως έχουμε αναφέρει καίει περισσότερες θερμίδες στη διαδικασία πέψης της. Είναι εύκολο και υγιεινό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας και διάφορες έρευνες έδειξαν ότι τα άπαχα γαλακτοκομικά συντελούν στην απώλεια βάρους.
  1. Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί είναι τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και πολύ θρεπτικά σνακ. Ιδιαίτερη προσοχή στην ποσότητα των ξηρών καρπών γιατί είναι υψηλά σε λίπος και αποδίδουν πολλές θερμίδες στον οργανισμό μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση ξηρών καρπών στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής συντελούν στην απώλεια βάρους και τη μείωση του λίπους στην κοιλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: