Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

3 Οκτ 2011

Ενισχύστε την άμυνα του οργανισμού σας με τη σωστή διατροφή

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και οι πρώτες βροχές έκαναν την εμφάνιση τους. Πρώτη εμφάνιση έκαναν όμως και οι πρώτες ιώσεις. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ο οργανισμός μας είναι αδύναμος και ανυπεράσπιστος να αντιμετωπίσει τις ιώσεις του φθινοπώρου αλλά και όλες τις ασθένειες που απειλούν τον οργανισμό μας. Υπάρχει τρόπος να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας με τη διατροφή.
            Το νερό θεωρείται το Α και το Ω της υγείας του ανθρώπου. Είναι το πολυτιμότερο στοιχείο που προσφέρει η φύση στον άνθρωπο. Αποτελεί το 70-75% του ανθρώπινου σώματος και αυτό επιβεβαιώνει τη μεγάλη σημασία του για τον οργανισμό. Συμβάλλει σε πολλές λειτουργίες και μια από αυτές είναι η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.
            Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τα τρόφιμα με τα πολυτιμότερα θρεπτικά συστατικά για την άμυνα του οργανισμού, τις βιταμίνες. Περιέχουν τις βιταμίνες Α και C οι οποίες σαν αντιοξειδωτικές συμβάλλουν στην άμυνα του οργανισμού ενάντια στις οξειδώσεις, με αποτέλεσμα την καλύτερη αντίσταση του οργανισμού στην εμφάνιση του καρκίνου αλλά επίσης και στην προφύλαξη κατά των ιώσεων.
            Το γιαούρτι είναι ένα τρόφιμο που εκτός από πλούσιο σε ασβέστιο παρέχει και κάτι άλλο πολύτιμο στον οργανισμό. Τα προβιοτικά τα οποία είναι τα πολύτιμα βακτήρια του οργανισμού, που αποτελούν την μικροχλωρίδα του παχέος εντέρου. Τα προβιοτικά έχουν αντιμικροβιακές, ανοσορυθμιστικέςς, αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές και άλλες δράσεις. Το ξινόγαλο συμβάλλει, επίσης, μαζί με το γιαούρτι στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.
            Η βρώμη είναι ένα πολυσυζητημένο δημητριακό και είναι δικαιολογημένος ο πολύς λόγος περί αυτού. Το δημητριακό αυτό περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ορισμένων μορφών καρκίνου. Επίσης, η βρώμη είναι υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου.
            Οι ξηροί καρποί περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως σελήνιο. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά και από την καταστροφική δράση των ελεύθερων ριζών. Το σελήνιο θεωρείται από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά της φύσης και υπάρχει, εκτός από τους ξηρούς καρπούς, στα ψάρια, τα θαλασσινά, τα πουλερικά και το ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: