Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

9 Οκτ 2011

Η υγιεινή διατροφή από την… κουζίνα φαίνεται!

                Η υγιεινή διατροφή είναι σωτήρια τόσο για την σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία αφού όχι μόνο μας θρέφει και μας προστατεύει από πολλές ασθένειες αλλά μας βοηθάει να νιώθουμε καλά. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή δεν είναι απλή υπόθεση εφόσον θέλει προετοιμασία και τα σωστά.. σύνεργα στην κουζίνα μας. ας δούμε ποιες τροφές πρέπει οπωσδήποτε να έχει η κουζίνα μας έτσι ώστε να μην λείψει κανένα θρεπτικό συστατικό από τον οργανισμό μας.
            Φρούτα και λαχανικά  Είναι απαραίτητο η κουζίνα της υγιεινής διατροφής να περιέχει φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Εύκολα υγιεινά και άπαχα σνακ για όλες τις ώρες, σαν συνοδευτικό ή κυρίως γεύμα τα φρούτα και τα λαχανικά θεωρούνται πολύτιμες τροφές για τον οργανισμό μας.
            Βρώμη Δεν γίνεται να ξεκινήσουμε τη μέρα μας χωρίς ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό. Τα οφέλη της λήψης πρωινού είναι πολλά και ακόμα περισσότερα εάν αποτελείται από δημητριακά πρωινού με βρώμη. Πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, μας χορταίνουν και μας προστατεύουν από πολλές μορφές καρκίνου αλλά και άλλες παθήσεις. Σκέτα είτε με φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι ή σταφίδες αποτελεί ένα θρεπτικό πρωινό γεύμα υγείας.
Ξηροί καρποί Οι ξηροί καρποί είναι υγιεινά θρεπτικά σνακ για όλες τις ώρες είτε είναι για τη δουλειά, το σχολείο, την εκδρομή ή το ταξίδι. Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε ασβέστιο, σε σίδηρο και μαγνήσιο και προστατεύουν τόσο τη μνήμη μας όσο και τα οστά μας αλλά δυναμώνουν, επίσης, τα μαλλιά και τα νύχια μας.
Αποξηραμένα φρούτα Τα αποξηραμένα φρούτα είναι ιδανικά ενδιάμεσα ελαφριά σνακ. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες περισσότερο από όσο τα φρέσκα και σαν πιο γλυκά από τα αντίστοιχα φρέσκα τους θεωρούνται καλό υποκατάστατο ενός γλυκού.
Άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσιες πηγές ασβεστίου και ένας ισχυρός σύμμαχος στην προσπάθεια μας για αδυνάτισμα. Επίσης, περιέχουν τα προβιοτικά τα οποία ενισχύουν τη μικροχλωρίδα του εντέρου προλαμβάνοντας έτσι την εμφάνιση διάφορων ασθενειών.
Άφθονα υγρά Είτε αυτά είναι νερό, ζεστό ή κρύο τσάι χωρίς ζάχαρη, φρέσκοι χυμοί από φρούτα ή και λαχανικά, γάλα και σούπες ενυδατώνουν τον οργανισμό μας και βοηθούν στην αποτοξίνωση του. Επίσης, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αλλά και στον εμπλουτισμό του οργανισμού μας με πολύτιμα συστατικά.
           Οπότε, την επόμενη φορά που θα πάτε στο σούπερμαρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας μην ξεχάσετε να περάσετε από τη φρουταρία και τα ράφια με τα προϊόντα υγιεινής διατροφής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: