Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

1 Νοε 2011

Τι να τρώτε για να παραμείνετε όμορφοι… και αφού γεράσετε!

          Ο ισχυρότερος και σημαντικότερος παράγοντας ο οποίος ευθύνεται για το πόσο γρήγορα ή αργά γερνούν τα κύτταρα μας είναι τα γονίδια. Παρόλα αυτά υπάρχουν και διατροφικά μυστικά να βοηθήσουμε τα κύτταρα μας ώστε να τα βοηθήσουμε να παραμείνουν υγιή και σε καλή κατάσταση.
Φρούτα και λαχανικά...τα αντιοξειδωτικά για νεανικό δέρμα!
Ο μολυσμένος αέρας που αναπνέουμε, η ηλιακή ακτινοβολία, το καθημερινό στρες είναι παράγοντες που συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία ελεύθερων ριζών, εκείνων δηλαδή που ευθύνονται για τη φθορά των κυττάρων μας. Τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες όχι μόνο προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά αλλά και από το να νοσήσουν.

Ελαιόλαδο...το καλό λίπος για γερή καρδιά!
Το ελαιόλαδο θεωρείται ως ο βασιλιάς της μεσογειακής διατροφής, αφού συστήνετε ως το κυριότερο λίπος στη συγκεκριμένη διατροφή. Αποτελείται κυρίως από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία δρουν ενάντια των φλεγμονών των κυττάρων, αλλά και την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, η οποία δρα ενάντια στην οξείδωση που μπορεί να υποστούν τα κύτταρα.




Ψάρια…τα ω-3 λιπαρά για υγιές μυαλό!
Τα ψάρια είναι πολύ καλές πηγές ω-3 λιπαρών οξέων τα οποία ευθύνονται για την καλή υγεία της καρδιάς αλλά και συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης γεροντικής άνοιας.

Όσπρια…οι φυτικές ίνες για την υγεία του εντέρου!
Τα όσπρια είναι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν έμμεσα στη διατήρηση της υγείας του παχέος εντέρου αφού βελτιώνουν την λειτουργία αυξάνοντας την κινητικότητα του. Έτσι, μειώνονται οι πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου, διατηρώντας υγιές το έντερο.




Γαλακτοκομικά…το ασβέστιο για νεανικά οστά και στα 60!
Είναι ευρέως γνωστό η υψηλή περιεκτικότητα των γαλακτοκομικών σε ασβέστιο και η σημασία του από την παιδική ηλικία μέχρι...τη γεροντική. Το ασβέστιο κτίζει δυνατά οστά κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας μειώνοντας έτσι την εμφάνιση οστεοπόρωσης, αλλά συμβάλλει και στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας σε προχωρημένη ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: