Καλώς ήρθατε στο blog του Διαιτολογικού Κέντρου ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ. Μέσα από τις αναρτήσεις του blog θα ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, καθώς επίσης και τρόπους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να κερδίσετε ευεξία, μακροζωία αλλά και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας.
Ο στόχος του Διαιτολογικού Κέντρου είναι να σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να:
α) μειώσετε το βάρος σας πιο εύκολα, γρήγορα, υγιεινά και σωστά
β) αυξήσετε το βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες
γ) αυξήσετε την υγεία, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας

2 Ιαν 2012

Πώς θα επανέλθουμε στη σωστή και ισορροπημένη διατροφή μετά τις γιορτές!

Φάγαμε, ήπιαμε, διασκεδάσαμε και φέτος! Οι γιορτές εξάλλου λίγο πολύ το επιβάλλουν αρκεί βέβαια να μην το παρακάναμε. Ο δείκτης της ζυγαριάς για πολλούς από εμάς δεν δείχνει πολύ ενθαρρυντικά νέα. Μια οι κουραμπιέδες, μια τα μελομακάρονα, τα σοκολατάκια, τα απανωτά τραπέζια και ρεβεγιόν ίσως μας έκαναν να βάλουμε ένα δύο κιλάκια και μας έκαναν να ξεφύγουμε από το μεσογειακό ισορροπημένο τρόπο διατροφής. Πώς μπορούμε να επανέλθουμε γρήγορα στη διατροφή που ακολουθούσαμε παλαιότερα και να χάσουμε ενδεχομένως αυτά τα ένα δύο ή και τρία κιλά;


Απαραίτητα πρωινό!
Ένα σωστό και ισορροπημένο πρωινό γεύμα θα πρέπει να είναι το πρώτο μας μέλημα για την έναρξη της καινούργιας ημέρας. Το πρωινό μας γεμίζει ενέργεια και αυξάνει το βασικό μεταβολικό ρυθμό μιας και ο οργανισμός μας παρέμεινε νηστικός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας. Επίσης, το πρωινό γεύμα μας εμποδίζει από το να καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες από ότι χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μικρά συχνά γεύματα
Τα μικρά συχνά γεύματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για να κρατάμε σε εγρήγορση το μεταβολισμό μας, δηλαδή να καίμε ευκολότερα τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε. Ακόμη, μας βοηθά στο να μην πέφτουμε σε αδηφαγικά επεισόδια μένοντας νηστικοί για πάνω από τέσσερις ώρες και φτάνοντας στο κυρίως γεύμα, καταναλώνοντας περισσότερο φαγητό από ότι πεινάμε.


Φρέσκα φρούτα και σαλάτες
Το Α και το Ω της σωστής διατροφής για τη διατήρηση του βάρους αλλά και της καλής υγείας είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Επιλέξτε φρέσκα και πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά και εμπλουτίστε τον οργανισμό σας με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Επίσης, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία θωρακίζουν τον οργανισμό μας και μας προστατεύουν ενάντια στις διάφορες μορφές καρκίνου, μάστιγα πλέον της εποχής μας.


Προϊόντα ολικής αλέσεως
Το ψωμί και τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες, εκτός από το ότι μας δίνουν γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού και δεν πεινάμε τόσο εύκολα, συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου αποτρέποντας έμμεσα την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου.



Άπαχη πρωτεΐνη
Κατά τη διάρκεια που ακολουθείτε ένα πρόγραμμα σωστής και πιο υγιεινής διατροφής καλό είναι να προτιμήσετε άπαχη πρωτεΐνη όπως είναι το ψάρι και το κοτόπουλο. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας και να τον ξεκουράσετε μετά από μια γιορτινή περίοδο γεμάτη αποκλειστικά από κόκκινο κρέας και πολλά λιπαρά.



Νερό και πάλι νερό!
Ναι, νερό! Το ακούμε συνέχεια αλλά είναι πολύτιμο για τον οργανισμό μας και τη διατήρηση της υγείας μας. Το νερό μας αποτοξινώνει και μας ενυδατώνει συμβάλλοντας σημαντικά στην υγεία τόσο του οργανισμού μας γενικότερα όσο και στην υγεία του δέρματος μας. Μην περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε νερό γιατί αυτό σημαίνει ότι έχετε ήδη αφυδατωθεί! Οπότε, να έχετε πάντα νερό σε εμφανές σημείο στους χώρους όπου περνάτε πολύ χρόνο, έτσι ώστε να μην ξεχνάτε να καταναλώνετε 1-1,5 λίτρο νερό την ημέρα.


Φυσική δραστηριότητα
Η άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της όλης προσπάθειας. Αρκεί ένας περίπατος με καλή παρέα ή ανεβοκατέβασμα της σκάλας ή οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε το οποίο θα σας κινητοποιήσει έστω και στο ελάχιστο. Θα κάνει καλό τόσο στη διάθεση σας όσο και στην συνολική προσπάθεια επανένταξης σας στη σωστή διατροφή.

Καλή Χρονιά σε όλους και καλή αρχή σε όλους σας τους «2012» στόχους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: